Sobota, 07. prosinec 2019

Podbrdské Noviny

Zprávy z regionu Podbrdsko, obce: Hořovice, Zdice, Žebrák, Komárov, Zbiroh, Mirošov, Btová, Cerhovice, Strašice, Točník, Tlustice

Banner

news menu leftnews menu right
Budoucí kuchařka ze Sedlčan je ve finále soutěže Svačina roku

Alice Fielisová Sandwich s omáčkou z dijonské hořčice s koprem opečenou dýní a tuňákem RIO mareSedlčany, 27. listopadu 2019 – Alica Fielisová ze Středního odborného učiliště Sedlčany je jednou z 15 finalistů celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. O postup do finále usilovalo 160 studentů. Finále se uskuteční ve středu 4. prosince v kulinářském studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích. Soutěží se o ceny v celkové hodnotě 45 000 Kč. I letos je do hlasování zapojena veřejnost, která může hlasovat na FB Rio Mare o „Cenu veřejnosti“.

PN NEMOCNICE HOŘOVICE AKTUALITY Budoucí kuchařka ze Sedlčan je ve finále soutěže Svačina roku
Lis
27
2019
Budoucí kuchařka ze Sedlčan je ve finále soutěže Svačina roku
Zprávy - AKTUALITY
Napsal: Táňa Nevrklová   

Alice Fielisová Sandwich s omáčkou z dijonské hořčice s koprem opečenou dýní a tuňákem RIO mareSedlčany, 27. listopadu 2019 – Alica Fielisová ze Středního odborného učiliště Sedlčany je jednou z 15 finalistů celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. O postup do finále usilovalo 160 studentů. Finále se uskuteční ve středu 4. prosince v kulinářském studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích. Soutěží se o ceny v celkové hodnotě 45 000 Kč. I letos je do hlasování zapojena veřejnost, která může hlasovat na FB Rio Mare o „Cenu veřejnosti“.


Studenti odborných středních škol se zaměřením na gastronomii měli za úkol vymyslet originální recept pro zdravou a moderní svačinu za použití rybích výrobků Rio Mare.  Nyní úkolem finalistů bude připravit živě před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Hodnotí se chuť, nápad, prezentace, ale také dodržení časového limitu.
Finálové svačinky budou hodnotit dvě poroty. Odborná porota v čele s Mistrem kuchařem Vladimírem Pickou doplněná o šéfkuchaře Jiřího Krále a Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a známá food bloggerka Eva Ehrenbergerová, autorka blogu Moje barevná kuchyně. Finále bude moderovat již tradičně oblíbena herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.
 „Těší nás stále rostoucí zájem studentů, kteří se do naší soutěže hlásí. Soutěž už slaví sedmé narozeniny a tak jsme pro letošní ročník připravili jednu novinku a rozšířili jsme portfolio hlavních surovin, ze kterých soutěžící svačiny připravují. Přidali jsme Rio Mare Grilované filety markety v extra panenském olivovém oleji a Rio Mare Filety sardinek v olivovém oleji,“ řekl Jan Jedlička, marketingový manažer Bolton Czechia.
Kuchař nejlepší svačinky získá poukaz v hodnotě 7 000 Kč, autoři druhé a třetí nejlepší svačiny vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota pořadatele udělí „Zvláštní cenu Rio Mare“ s dárkovým poukazem v hodnotě 5 000 Kč. Vítěz „Ceny veřejnosti“, autor svačiny s největším počtem hlasů na FB stránce Rio Mare, získá výrobky Rio Mare v hodnotě 2 500 Kč. Navíc každá oceněná škola získá výrobky Rio Mare ve stejné hodnotě.

Soutěž již sedmým rokem organizuje společnost Bolton Czechia, výhradní distributor rybích výrobků Rio Mare pro Českou republiku.


Alice Fielisová, Střední odborné učiliště Sedlčany; Sandwich s omáčkou z dijonské hořčice s koprem, opečenou dýní a tuňákem Rio Mare
Suroviny na 4 porce:
1 a půl konzervy Rio Mare tuňáka ve vlastní šťávě, 1 tuba Rio Mare Paté lososový krém, 8 ks toustového chleba, 4 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 malá dýně, 1 hrst listového špenátu, 1 lžíce kopru, 1 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Classico. 
Postup:
Očištěnou a na plátky nakrájenou dýni opečeme na pánvi do měkka a před koncem opékání ji zakápneme extra panenským olivovým olejem Monini Classico. Do misky vložíme bílý jogurt, najemno nakrájený kopr a smícháme s dýní. Na suché pánvi opečeme toustový chléb. Na jeden krajíc natřeme dijonskou hořčici, položíme dýni, na ni dáme Rio Mare Paté lososový krém, dále listy opraného špenátu a tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě. Přiklopíme druhý krajíc a podáváme.

Táňa Nevrklová

 


Powered by AlwarDigital
Copyright © 2010 Podbrdské vydavatelství