Sobota, 18. srpen 2018

Podbrdské Noviny

Zprávy z regionu Podbrdsko, obce: Hořovice, Zdice, Žebrák, Komárov, Zbiroh, Mirošov, Btová, Cerhovice, Strašice, Točník, Tlustice

Banner

news menu leftnews menu right
Rehabilitační nemocnice Beroun pořádá třetí Sochařské sympozium

Sochař Jiří FürstV úterý 24. července započal v areálu nemocničního parku III. ročník sochařského sympozia. Námětem letošního sympozia jsou legendy středověku. Organizátorem sympozia je Jiří Fürst, který oslovil několik renomovaných sochařů.

PN
Led
25
2018
Zázračné brambory
Píšete nám - Různé zprávy
Napsal: -red-   

Zázračné bramboryPodle britských vědců jsou nejbohatším zdrojem vitamínů obyčejné brambory! Brambory mnozí současní odborníci považují za jednu z nejškodlivějších potravin. Avšak rozsáhlé studie vedly k závěrům, že brambory jsou mnohem užitečnější než zelí, banány nebo ořechy, které usilovně propagují protagonisté zdravých životních stylů. Pravidelná konzumace brambor (zejména ve vařené formě) normalizuje mnoho funkcí organismu. Nejužitečnější jsou brambory ve slupce. Obsahují 5 krát více vlákniny než banán, obrovské množství vitaminu C a také důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více, než v ořechách a semínkách.

 

Obecně lze brambory charakterizovat jako komplex vitamínů a stopových prvků v nejvyváženější kombinaci pro člověka.

BRAMBOROVÁ ŠŤÁVA

1. Bramborová šťáva je vynikajícím protizánětlivým nápojem. Velmi dobře funguje při artritidě a u mnoha dalších forem zánětlivých bolestí, zejména však bolestí kloubů a bolestí zad. Bramborová šťáva zvýší krevní oběh ve všech částech vašeho těla.

2. Bramborová šťáva je zásaditá a zabraňuje nemocem, jako jsou kardiovaskulární choroby, a dokonce pomáhá předcházet rakovině.

3. Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné- pomáhá uklidnit kůži.

4. Bramborová šťáva vám pomáhá při hubnutí - vypijte jeden šálek bramborové šťávy ráno, ještě před snídaní a potom večer 2 - 3 hodiny před tím, než půjdete spát.

Bramborová šťáva sama osobě nemá skoro žádnou chuť a tak ji můžete namíchat s jinými šťávami, ideální je např. mrkvová. Pokud musíte sladit, můžete přidat trochu medu.

5. Bramborová šťáva také odplavuje z těla kyselinu močovou.

6. Bramborová šťáva snižuje také hladinu cholesterolu – obecně zlepšuje váš zdravotní stav.

7. Bramborová šťáva je také levná varianta pro detoxikaci vašeho těla.

Bramborová šťáva se používala v Japonsku a na dalších místech na světě k léčbě hepatitidy a tato léčba měla dobré výsledky.

8. Bramborová šťáva je také dobrá pro léčbu pankreatitidy a při onemocnění ledvin.

Bramborová šťáva je také vhodná pro lidi, kteří mají cukrovku a vysoký krevní tlak.

9. Bramborová šťáva také zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách.

10. Bramborová šťáva je také vhodná jako podpůrný prostředek k léčbě nádorů a rakoviny - červené a fialové brambory obsahují velké množství antokyanů a ten zastavuje růst rakovinných buněk. Žluté a oranžové brambory obsahují velké množství zeaxanthinu, který je důležitý pro zrak.

11. Bramborová šťáva je alkalická a tak je ideální pro zklidnění trávicího traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Také je vynikající při hojení podrážděných střev a pomáhá při hojení žaludečních vředů. Je to zázračný produkt pro gastrointestinální trakt.

12. Bramborová šťáva je plná vitamínů A, C, B a dále také obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a bílkoviny!

Vždy používejte zralé brambory bez černých skvrn a zelených ploch – tyto oblasti obsahují toxiny - ujistěte se, že všechny tyto plochy byli před odšťavňováním odstraněny.

Můžete do bramborových šťáv přidávat jiné šťávy a dokonce i bylinky jako je kopřiva, šalvěj.

Bramborová šťáva prostě léčí úplně všechno.

A jedna vzpomínka od našeho čtenáře:

Dobře si pamatuji na již zesnulou Ljubu Skořepovou, která dávno, snad před dvaceti lety, říkala v rádiu totéž. Měla malou zahrádku, kde si pěstovala tři brázdičky brambor, z kterých si denně vyrýpla brambůrku, otřela do zástěry a snědla ji jako jablko.

A také mám osobní zkušenost s léčivými účinky brambor. Dlouhá léta mě trápil žaludek, kyselost i bolení. Užíval jsem sodu, gastrogel či všelijaké ty anacidy. Jednou mi poradila jedna doktorka (Ruska), abych si nastrouhal syrový brambor na struhadle a snědl to normálně lžičkou. Opravdu to účinkuje, okamžitá úleva i od bolesti.

Aktualizováno Čtvrtek, 08 Březen 2018 08:18
 


Powered by AlwarDigital
Copyright © 2010 Podbrdské vydavatelství