Pondělí, 28. květen 2018

Podbrdské Noviny

Zprávy z regionu Podbrdsko, obce: Hořovice, Zdice, Žebrák, Komárov, Zbiroh, Mirošov, Btová, Cerhovice, Strašice, Točník, Tlustice

Banner

news menu leftnews menu right
Vernisáž výstavy v Muzeu Hořovicka a Bílá paní

pro webV pátek 18. května byla v Muzeu Hořovicka ve Starém zámku v Hořovicích slavnostně otevřena výstava Hořovice a Velká válka 1914 – 1918.

Jak nám řekla vedoucí muzea Anna Brotánková, jedná se o komorní výstavu ke 100. výročí konce 1. světové války, která je umístěná přímo v prostorách stálé expozice Muzea Hořovicka ve Starém zámku v Hořovicích. Na panelech ukazuje fotografie legionářů pocházejících ze zdejšího regionu, možná zde návštěvníci najdou své předky. Výstava dále připomíná vojenský lazaret, který byl zřízen v budově hořovické sokolovny. Na panelech je též zachycen pomník „Obětovaného“ od Františka Bílka. Instalaci doplňuje vitrína s připomínkou legionářů, panovníka Karla I. a válečné omezení obyvatelstva v podobě výdejních potravinových lístků.

PN
úno
08
2018
Chléb vám v Coopu Hořovice nerozkrojí
Informace z regionu - Hořovicko
Napsal: Marta ŠeVac   

Logo COOPHB 120Od začátku února si v prodejnách Coopu nemůžete zakoupit půlku nebo čtvrtku čerstvého chleba, prodavačka vám ho nesmí rozkrojit.

 

Dotázali jsme se na důvod vedení družstva Coop Hořovice. Dověděli jsme se, že zalistovali jiné odpovídající zboží, takže si zákazník může koupit polovinu chleba, nebo chléb krájený, ale vše balené. Důvodem jsou hygienické a ekonomické aspekty, a prý také práce navíc s krájením chleba. Lidé si prý časem zvyknou. Zatím to ale spíš vypadá, že lidé jsou s tímto rozhodnutím Coopu nespokojení, prodavačky jim marně vysvětlují, že prostě chléb krájet nesmí, a tedy zákazníci jdou i pro celý nákup tam, kde jim chléb rozkrojí, tedy často ke konkurenci, kterou na mnoha obcích provozují vietnamští podnikatelé.

Podle vyjádření vedení Coopu Hořovice prý dopad rozhodnutí chléb nekrájet na celkový objem prodeje, tedy případný pokles tržeb, vyhodnotí a pak rozhodnou. Ovšem, kdy a zda se případně přikloní k opětovnému krájení chleba, se nám zjistit nepodařilo.

Diskutabilní je i samotné balení teplého chleba do igelitu přímo v pekárnách, zapaří se a ztrácí svou dobrou křupavou chuť čerstvého chleba. A také dřív podléhá plesnivění než chléb čerstvý, který si zákazník zabalí do plátěného ubrousku či vloží do chlebníku.

Další možností je zakoupit celý chléb a rozkrájet si ho doma, nechat potřebný díl ke spotřebě, ostatní vložit do mrazáku.

Také je možné zakoupit si domácí pekárnu a péct si chléb doma… Marta ŠeVac

Aktualizováno Středa, 28 Únor 2018 08:16
 

This content has been locked. You can no longer post any comment.



Powered by AlwarDigital
Copyright © 2010 Podbrdské vydavatelství